Houtwormbestrijding Zeeland

B-Team ontzorgt door grondige houtwormbestrijding in Middelburg, Zierikzee en Burgh-Haamstede

Aantasting door houtwormlarve in houten delen van woningen zien we in de regel relatief vaak terugkomen bij oudere woningen. Ook vindt houtwormbestrijding in boerderijen vaker plaats dan houtwormbestrijding in nieuw(ere) bouw. Een logisch oorzaak-gevolg, want de houten delen, bijvoorbeeld spanten, muurplaten en vloerbalken, zijn soms meer dan 100 jaar oud, kurkdroog en hebben in de loop der jaren simpelweg een grote kans gehad op bezoek van tunnelborende houtwormlarve.

Houtworm herkennen – beoordeel de houten delen nauwkeurig

Op plekken waar er zicht is op houten spanten, of op vloerbalken vanuit bijvoorbeeld de kruipruimte, herkent u de aanwezigheid van houtwormlarve door de herkenbare ronde gaatjes met een diameter van 1-2 millimeter. Daarnaast bewijzen hoopjes boormeel onder de boorgaatjes dat de structuur van het hout aangetast is door uitborende en uitvliegende houtwormlarve, die – gezien de grote hoeveelheid eitjes dat er gelegd wordt – in grote getale aanwezig is in het hout. Indien u dit controleert, is het zaak dat de ontstane schade beoordeeld wordt en dat er vervolgens resultaatgerichte bestrijding plaats vindt.

Schade door houtworm beoordelen en bestrijding plannen

B-Team bestrijdt houtworm met een kristalliserend, enkel voor gespecialiseerde bedrijven verkrijgbaar bestrijdingsmiddel. In veel gevallen zijn de houten delen (nog) niet dermate aangetast, dat er risicovolle situaties ontstaan. Dan is bestrijden de juiste keuze. Op het moment dat de houtwormlarve dermate veel schade aangebracht heeft, dat de (dragende) houten delen instabiliteit veroorzaken, is deelvervanging van het houtwerk de meest verstandige keuze. Indien bestrijden de goede keuze is, dan raden wij u dit aan. Zo niet, dan vervangen wij professioneel en altijd op maat.

Ik heb houtworm geconstateerd, wat kan ik concreet doen?

Omdat iedere situatie een individuele beoordeling nodig heeft, raden wij u aan ons te laten kijken naar de ontstane problematiek. Op basis van ervaring kunnen wij vrijwel direct de juiste inschatting van de situatie bieden en u volledig ondersteunen bij het bestrijden of verhelpen van de problematiek. De kortste route is om ons te bellen, dit kan op werkdagen via 06-53171865. Ook is het mogelijk om via deze pagina een korte situatieschets achter te laten via het contactformulier, dan hoort u vlot onze reactie. Houtworm laten bestrijden in Zeeland? B-Team is u graag van dienst.

Foto’s houtwormbestrijding Zierikzee, Renesse, Vlissingen

Mogelijk last van houtworm? Wij helpen u graag verder!