Schimmel in uw vloer, ondervloer en/of kruipruimte?

Vloervervanging door schimmel

Een vloer vervangen bij schimmel – een omvangrijke klus of een vlotte, correcte oplossing voor het probleem? Op het moment dat schimmel op een relatief moeilijk zichtbare en moeilijk bereikbare plek zijn gang heeft kunnen gaan, komt het voor dat het probleem zich tot in onherstelbare fase heeft ontwikkeld. Dit komt in veel gevallen voor bij woningen waar, bijvoorbeeld door leegstand of ouderdom, niet regelmatig gecontroleerd en gelucht wordt. Veelal draagt een gebrek aan stoken, of het enkel verwarmen van bijvoorbeeld de woonkamer, bij aan de situatie. Ook natte zomers, waarbij er geen momenten ontstaan waarbij de relatieve luchtvochtigheid terug gedrongen wordt, dragen bij aan een beter klimaat voor de schimmel.

Schimmel in de vloer, vloerdelen en/of schimmel in de kruipruimte

Indien de balken van de ondervloer van de ruimte(s) dermate aangetast zijn en de schimmel in zoverre gevorderd is dat bestrijding geen optie meer is, voert B-Team nauwkeurige vloervervanging uit. Hierbij wordt er vanuit de basis gewerkt: het aangetaste houtwerk wordt zorgvuldig en met inachtneming van gezondheidsmaatregelen verwijderd en nauwkeurig afgevoerd. Vervolgens wordt de hoeveelheid te vervangen delen geïnventariseerd en ingemeten. Voordat er gestart kan worden met het plaatsen van de nieuwe vloerdelen, wordt de kruipruimte geïnspecteerd op verspreiding van de schimmelproblemen. In dit stadium wordt ook bekeken of het plaatsen van luchtregulerende roosters een verstandige keuze is.

Schimmel in ondervloer, nieuwe vloerbalken door schimmel

Nadat de kruipruimte gereed is voor de nieuwe ondervloer, worden de nieuwe vloerbalken vakkundig geplaatst, zodat er een solide, schimmelvrije skeletbouw ontstaat, waarop de dichte ondervloer geplaatst wordt. Waaruit de bovenste laag van de vloer uit zal komen te bestaan is geheel aan u. Uit ervaring blijkt dat er veelal gekozen wordt voor een vloer die aansluit bij de rest van de woning en waarbij er comfortabel geleefd kan worden. Hierover adviseren wij u ook graag. Aanvullend op deze situatie levert B-Team schuimbeton (eventueel met vloerverwarming) met tegels of een afwerkvloer. In ons netwerk zijn er daarnaast ook goede contacten met bijvoorbeeld parketleveranciers.

Vloer vervangen bij schimmel, de werkzaamheden en onze werkwijze

Vloer vervangen bij schimmel – B-Team. Het vervangen van een vloer door schimmel lijkt een omvangrijke, extreem prijzige klus, waarbij er gedurende een relatief lange periode geen gebruik kan worden gemaakt van de betreffende ruimte(s). Echter, in de praktijk blijkt de situatie in veel gevallen mee te vallen en worden de werkzaamheden op basis van ervaring en efficiënt werken vlot uitgevoerd en vlot opgeleverd voor gebruik. Een exacte benadering van de duur van de werkzaamheden kan hierbij niet gegeven worden, omdat dit afhankelijk is van factoren als staat van de bouw, totaal te verwerken oppervlakte, type schimmel en bestaande groei en bijvoorbeeld de mate van luchtregulering. Hierover gaat het B-Team altijd voorafgaand aan de werkzaamheden duidelijk met u in gesprek, zodat er volgens afspraak een volledige oplossing voor de ontstane situatie geleverd wordt.

Foto’s vloerplaatsing na schimmelproblemen

Probleem? Laat het ons gerust weten!

Schimmel in de vloer en/of in de kruipruimte? Wij voorzien u van passend advies, laat het ons direct online weten via het onderstaande formulier. U ontvangt altijd binnen 24 uur reactie. Ga naar contact of vul bondig het formulier in: