Houtworm bestrijden?

Beperk schade en kies voor een permanente oplossing van het probleem.

Schade door houtworm problematiek is veelvoorkomend en ongewenst. Vooral de larve van de houtworm zorgt voor de herkenbare, zichtbare schade die ontstaat bij een groeiende aanwezigheid van houtworm in houten delen van uw woning, bedrijfspand of boerderij. Het zijn de typische ronde gaatjes in dood hout. In oude boerderijen, maar ook in woningen komt houtworm relatief vaak voor en ontwikkelt de schade zich exponentieel naar mate de problemen genegeerd worden of onontdekt blijven. Houtworm ontwikkelt zich snel, ze leggen tussen de 40 en 60 eitjes. Het is goed om regelmatig te controleren, zodat houtworm bestrijden zonder deelvervanging van houten delen een optie blijft. Uit ervaring blijkt dat de aanwezigheid van dood naaldhout in de omgeving ervoor zorgt dat de kans op schade door houtworm toeneemt. De typische ronde gaatjes en zijn een goede indicatie voor de aanwezigheid van houtworm..

Houtworm bestrijden – hoe werkt B-Team?

De gevolgen van houtwormproblemen zijn verschillend. Indien er tijdig ontdekt en ingegrepen wordt, krijgt u bij B-Team garantie op de werkzaamheden. Op het moment dat de larve van de houtworm over een langere periode ongegeneerd haar weg door het hout naar buiten heeft kunnen vreten, en deze ook nog eens in grote getale aanwezig is, kan er instabiliteit in de houten delen ontstaan. De duur en de omvang van de ontstane plaag is leidend voor de hoeveelheid schade. In deze gevallen gaat het B-Team over tot (deel)vervanging. Iedere situatie is anders, daarom bieden wij werkzaamheden op maat.

Kosten houtwormbestrijding, hoe gaat dit in z’n werk?

Houtworm bestrijden is maatwerk. Iedere situatie wordt gekenmerkt door andere omstandigheden. Indien er balken of een houten vloer aanwezig is, mag deze niet geverfd, gelakt of gebeitst zijn, ten tweede het moet redelijk stof vrij zijn. In overleg wordt er samen met u een duidelijk plan gemaakt. De exacte kosten voor het bestrijden van houtworm hangen samen met een aantal factoren:

  • Hoeveel schade is er ontstaan door de aanwezigheid van houtworm?
  • Moet er schoongemaakt worden?
  • Hoeveel tijd zal de bestrijding in gaan nemen?
  • Is er sprake van (deel)vervanging van (dragende) delen?
  • Welke materialen zijn er nodig om tot de oplossing te komen?
  • Het materiaal dat door B-Team geleverd wordt biedt een oplossing voor decennia
  • Op de geleverde werkzaamheden krijgt u 15 jaar garantie van het B-Team

Omdat de aanwezigheid van houtworm in uw bedrijfspand, boerderij of woning een serieus probleem is, verleent B-Team altijd de service die exact past bij de situatie. Als sinds 1991 zijn wij met veel passie aanwezig in het werkveld en hebben hierdoor de nodige ervaring opgebouwd. Last van houtworm? We helpen u graag!