Boktor bestrijden

B-Team is uw specialist in boktorbestrijding!

Professionele boktor(larven)bestrijding. Samenwerking met bedrijven en particulieren.

De boktorlarve wordt door ons bestreden met een professioneel bestrijdingsmiddel dat een hogere concentratie heeft dan het product in de doe-het-zelf winkel . Deze blijft tientallen jaren actief in het hout aanwezig, waardoor er geen houtaantastende insecten meer aanwezig kunnen zijn. De werkzame stof (delthamethrin) die de boktorlarve bestrijdt, trekt het hout binnen en kristalliseert, en blijft vervolgens gedurende tientallen jaren in het hout aanwezig. Vooral bij de bouw van kamers op de bovenverdieping, en bij het aanbrengen van dakisolatie is het raadzaam om balken van het dak te impregneren tegen alle houtaantasters, zodat het hout gevrijwaard blijft van houtwormlarven en boktorlarven, die grote overlast kunnen veroorzaken .

Boktor bestrijden. Wat is een boktorlarve en welke schade ontstaat er door boktor?

De boktorlarve is een drooghoutboorder leeft van dood hout en kan grote schade aanrichten aan balken van vloeren en dakgedeelten, meubelen, dekvloeren (bijvoorbeeld parket) etc De boktor legt tussen de 160 en 220 eitjes in het hout. De larven worden ongeveer 2 cm groot. Deze larven veranderen vervolgens net als de boktorlarven in insecten die kunnen vliegen en op andere plaatsen weer eitjes leggen. Die +/- 5 jaar kunnen wachten op een goede concentratie warmte en vocht dan komen de eitjes uit wordt een larve en gaat schrappen door het hout en dat kun je horen.

Werkzaamheden om boktor te bestrijden

  • Preventieve bestrijding
  • Houten vloer (delen) verbeteren of vernieuwen
  • Schuimbetonvloer plaatsen
  • Vloerverwarming aanleggen
  • Bodem, vloer en muur isolatie

We zijn het bedrijf, deskundig en voor advies! 

Boktor-bestrijden-b-team

Boktor herkennen en bestrijden

Het bestaan van verschillende soorten boktorren maakt dat het herkennen en bestrijden niet altijd even eenvoudig is. B-Team heeft een speciale pagina gemaakt, waarop we de verschillende soorten boktorren uiteenzetten, om identificatie en bestrijding gemakkelijker te maken. Voor een overzicht inclusief eigenschappen van de verschillende soorten boktorren, klikt u hier.

Contact

Heeft u (mogelijk) last van boktor en zoekt u duidelijkheid en info op het gebied van boktorbestrijding? Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op!

Wij werken al meer dan 20 jaar in geheel Nederland.