Schimmel bij aankoop woning?

B-Team biedt een passende oplossing voor een goede start!

Schimmel bij aankoop woning: een reden om de koop af te zeggen? Of juist een kans om voordelig te kopen.. Op het moment dat u als koper een bestaande woning, hetzij vrijstaand, hetzij geschakeld of twee-onder-een-kap koopt, kan er door verschillende redenen sprake zijn van schimmelvorming op verschillende plaatsen in de woning. De oorzaak hiervoor kan gevonden worden bij achterstallig onderhoud, een gebrek aan stookuren door relatief lange leegstand van de woning, optrekkend grondwater, of schimmelverspreidend stookgedrag door aangrenzende woningen in het geval van een rijtjeswoning of twee-onder-een kap. Voordat de woning betrokken kan worden, is het bestrijden van aanwezige schimmel de juiste start, want enkel het opfrissen van de woning met bijvoorbeeld een fris-gesausd badkamerplafond is slechts uitstel van bestaande problematiek. Het is verstandig om het “in één keer goed te doen”. Schimmel houdt geen rekening met zichtbaarheid voor de bewoner. Het is goed om dit altijd terdege te beseffen, omdat enkel bestrijding op zichtbare plaatsen slechts een korte termijn oplossing is. Indien de luchtvochtigheid, de temperatuur en het gebrek aan frisse lucht gezamenlijk een schimmelvriendelijk klimaat vormen, gaat de verspreiding in veel gevallen vlot. Schimmel verspreidt zich probleemloos achter gipswanden, in isolatiemateriaal, tussen houtskeletbouw.

Schimmel in bestaande woning bestrijden – hoe te werken?

B-Team levert volledig afgeronde werkzaamheden, waarbij er voor aanvang gezamenlijk met u gekeken wordt naar de oorzaak van de ontstane problemen. Gebrekkig beluchting? Vocht en warmte op een klein oppervlak? Doorslaand vocht? Externe problemen bij buren of andere aanbouw? Pas op het moment dat de oorzaak duidelijk is, wordt er gekeken naar een oplossing. Hierbij wordt er altijd efficiënt gewerkt: op het moment dat lokale bestrijding met behoud van bouw een optie is, dan wordt dit geadviseerd. Is (deel)vervanging van bestaande bouw de enige optie om een goede start in uw nieuwe woning te bewerkstelligen? Dan adviseren wij u hierover op maat. Het B-Team heeft naast chemische bestrijding ook de knowhow en materialen op het gebied van renovatiebouw, zodat u goed geventileerd en schimmelvrij na kunt gaan denken over de leukere dingen na aankoop van een woning: de kleuren, de inrichting en al het andere.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn als u schimmel in uw pas aangekochte woning aantreft?

Wij werken graag samen, maar kunnen slechts een passend advies bieden als de informatie volledig en helder is. Met het kort en bondig invullen van het onderstaande formulier maakt u een goede start en voorzien wij u direct online van de juiste prijsinformatie. Indien u telefonisch contact prefereert, bel ons gerust op 06-53171865 om de situatie te bespreken. B-Team is werkzaam door geheel Nederland.

Schimmel in nieuwe woning?

Omschrijf kort uw situatie, u ontvangt direct onze respons!

    Identifcatiefoto’s

    Schimmel in bestaande woning