Vloerisolatie met EPS-korrels

Voor een beter klimaat, tegen ongedierte

Door een vochtige omgeving, bijvoorbeeld in de kruipruimte, kunnen er naaktslakken, pissebedden, en zilvervissen leven, die boven de vloer kunnen verschijnen. En er ontstaat er kou in verschillende woonvertrekken. Deze kou maakt de leefomgeving minder behaaglijk, waardoor isoleren aantrekkelijk wordt. Een eerste optie om de vloer van de onderzijde te isoleren is door middel van pu-schuim. Dit schuim wordt aan de onderzijde aangebracht en zorgt voor directe vloerisolatie tegen het vloeroppervlak. Hierdoor neemt het comfort weliswaar toe, maar de kern van het probleem is niet opgelost; de kruipruimte blijft vochtig en koud. Een bodemafsluiting met EPS-korrels is aan te raden, zodat ook de leefomgeving voor ongedierte ook weggenomen wordt.

Vochtige omgeving als leefklimaat

De vochtige omgeving vormt een geschikt leefklimaat voor ongedierte. Naaktslakken, pissebedden, maar ook zilvervisjes voelen zich uitermate goed thuis in dit klimaat. Voor het leefklimaat van de mens zijn vochtige ruimtes in de woning veel minder geschikt. Het werkt op je longen en je gezondheid, maar ook de bouwstructuur van je woning heeft er – op z’n zachtst gezegd – geen baat bij. Aanvullend kunnen er in het vochtige klimaat ook eenvoudig schimmels cq. zwammen ontstaan. Schimmels en zwammen werken in het verlengde van de vochtige omgeving ook door op longen en hiermee gezondheid.

Een bodemafsluiter – wat houdt dit in?

Het woord dekt perfect de lading. Optrekkend vocht wordt door middel van een bodemafsluiter tegen gehouden. B-Team hanteert EPSK Korrels als vul- en isolatiemiddel voor vochtige ruimtes. Door de kruipruimte, muren en/of plafonds te vullen met deze korrels, wordt de woning aan alle kanten geïsoleerd. Ook wordt het aantrekkelijke leefklimaat voor ongedierte weggenomen en ontstaat er een gezondere, comfortabelere leefsituatie in de woning.

Hoe gaat het in z’n werk?

Afhankelijk van de situatie wordt er samen met u een plan van aanpak geschetst. Hierbij wordt de huidige situatie in kaart gebracht, en wordt er pas geïsoleerd met de bodemafsluiter op het moment dat er een goede, werkbare basis gelegd is. Mocht er sprake zijn van ontstane schimmelproblematiek, of bijvoorbeeld houtworm of andere overlast van ongedierte, dan wordt hier eerst een oplossing voor gezocht en toegepast. Dit zorgt ervoor dat de ruimte pas met een te bepalen hoeveelheid EPS-Korrels gevuld wordt op het moment dat de ruimte geschikt is. Problematiek verbergen werkt averechts.

Omdat iedere situatie verschilt, is het zaak om gezamenlijk met u in overleg te gaan. B-Team is sinds 1991 werkzaam in op het gebied van zwambestrijding, schimmelbestrijding, houtwormbestrijding en isolatie. Wij staan u graag te woord om gezamenlijk naar de juiste oplossing te werken.

Direct info? Bel gerust: 06-53171865