Houtworm bestrijden

Professionele houtwormbestrijding (larvenbestrijding) door B-Team

Vooral de larven zorgen voor blijvende schade aan houten constructie van  woning, bedrijfspand of agrarische onderneming. Houtworm bestrijden is de te nemen vervolgstap, waardoor het zaak is dat er een grondige aanpak plaats vindt.

In de eerste plaats wordt er gekeken naar de huidige staat van het hout. Als blijkt dat er sprake is van relatief veel schade, dan moeten er eerst bepaalde delen worden vervangen. In de tweede plaats wordt het bestrijden vakkundig en volgens afspraak uitgevoerd door het B-Team.

 

Houtworm bestrijden, hoe gaat dit in z’n werk?

Het B-Team hanteert op professionele wijze een geconcentreerd en in Nederland toegestaan bestrijdingsmidde. Bij het aanbrengen van de noodzakelijke hoeveelheid per m2 van dit middel worden alle veiligheidsvoorschriften in acht genomen, zodat er voor ons en voor u als klant geen potentieel schadelijke situatie kan ontstaan.

Herkent u de mogelijke aanwezigheid van houtaantasters? App ons foto’s van uw situatie: 06 – 53 17 18 65

 

Wat doet het bestrijdingsmiddel precies?

De werkzame stof Delthamethrin  in een organische oplossing voor het bestrijden van houtworm en alle andere houtaantasters en werkt uitstekend bij de bestrijding van de larve. Dit middel trekt in het hout, kristalliseert vervolgens en blijft tientallen jaren actief aanwezig in het hout. Hieruit volgt dat alle houtaantasters en insecten permanent bestreden worden. Op deze houtwormbestrijding geeft B-Team 10 jaar garantie.

 

Verspreiding – hoe vindt dit plaats?

De houtworm en boktorlarve verandert na ontpopping in een vliegend insect, dat daarna andere houten delen opzoekt waar scheuren en of openingen zijn, om eitjes in te leggen. Verder legt de houtworm tussen de 40 en 60 eitjes en de boktor 160 a 240 eitjes. Daarmee ontstaat er een relatief snelle verspreiding van de houtaantasters. Er is nog een reden waarom houtworm een grote overlevingskans hebben: de eitjes kunnen plusminus 5 jaar wachten op een goede concentratie vocht en warmte, voordat ze uit komen.

Concluderend is B-Team het bedrijf dat adviseert, ondersteunt en de werkzaamheden volgens afspraak uitvoert. We zijn het bedrijf, deskundig en voor advies! Contact

 

Foto’s Houtworm en boktor bestrijden – B-Team

In het onderstaande overzicht staan een aantal foto’s aan van projecten.

Video houtworm bestrijden door B-Team

Soorten houtworm / boktor

Om een duidelijker beeld van de verschillende soorten houtworm en boktor te krijgen, kunt u de volgende pagina’s bezoeken:

Projecten Houtworm bestrijden door B-Team

Contact

Heeft u (mogelijk) last van houtworm of boktor en zoekt u duidelijkheid en info op het gebied van houtwormbestrijding? Neem zo spoedig mogelijk contact met ons op!

Wij werken al meer dan 20 jaar in geheel Nederland.

B-Team – privacyverklaring