Schimmel in huis?

Wat is zwarte schimmel? En wat is mycotoxine? Onderschat de gevolgen niet!

De zwarte schimmel is een hardnekkige schimmel, berucht vanwege het voorbrengen van mycotoxine. Dit is een verzamelnaam voor vijftien soorten mycotoxine, die geproduceerd worden door schimmels. De verschillende soorten mycotoxine komen bijvoorbeeld voor in schimmelend fruit en andere, bedervende levensmiddelen, maar ook op plaatsen met een gunstig voortplantingsklimaat, bijvoorbeeld in woningen. Het overgrote gedeelte van de mycotoxineproducerende schimmels breidt zichzelf uit via lucht (aeroob). Een voorwaarde hiervoor is een gunstige luchtvochtigheid, gecombineerd met de juiste temperatuur. Dit zorgt voor schimmel in huis, vooral op het moment dat het stookseizoen begint en er volop regen valt, terwijl de temperatuur nog relatief hoog is, begint er een gunstig moment voor de voortplanting van de schimmel op plaatsen waar deze niet snel verwacht zou worden (slaapkamers, keukens, woonkamers). Plekken waar de schimmels zich continu voort kunnen planten zijn bijvoorbeeld de badkamer, de kelder of op plaatsen waar er door lekkage een gunstig klimaat ontstaat.

Wat doet (zwarte) schimmel met uw gezondheid?

Stachybotrys chartarum (zwarte schimmel) produceert dus mycotoxines. Het voornaamste probleem met mycotoxine wordt gevonden in de resistentie. Als de spijsvertering van mens en dier myctoxine(n) opneemt, wordt er van het lichaam ontzettend veel energie en tijd gevraagd om de resistente mycotoxine te bestrijden, iets waar niemand op zit te wachten. Heeft u schimmel in uw woning herkend? En heeft u last van symptomen die overeenkomsten vertonen met hooikoorts? Bijvoorbeeld aan uw luchtwegen een geïrriteerde huid en proest u soms vanuit het niets?  Dan is het zaak om de schimmel bij de kern aan te pakken en aansluitend te voorkomen.

De aanpak van schimmel door B-Team

Voorafgaand aan permanente bestrijding, waarop garantie geleverd wordt, is het zaak de bron van de schimmelverspreiding te identificeren en de oorzaak hiervan permanent te verhelpen. Alleen dan kan er effectief gewerkt worden. Zichtbare bestrijding en symptoombestrijding is niet de juiste manier. Na aanpak van de bron van het probleem wordt de ontstane situatie bestreden met voor de particuliere markt ontoegankelijke bestrijdingsmiddelen. Bij de applicatie van deze middelen draagt het B-Team beschermende kleding om de eigen gezondheid niet in het gedrang te brengen. Na afloop van de daadwerkelijke bestrijding van schimmel in huis wordt de situatie met u doorgelopen en ontvangt u van ons garantie op de werkzaamheden, aangevuld met concrete instructies om het ontstaan van een voor de zwarte schimmel aantrekkelijk leefklimaat te voorkomen.

Kunnen we u van dienst zijn?

We vernemen het graag en reageren direct!

    Foto’s ter identificatie