Schimmel bestrijden – de juiste oplossing is een grondige, professionele aanpak.

Hoe gaat het verwijderen van schimmel in z’n werk?

Bij alle werkzaamheden op het gebied van schimmelbestrijding hanteert B-Team het credo: “Professioneel behandelen is niets duurder dan zelf eerst alles proberen”. Rondom het thema schimmelbestrijding doen vele verhalen de ronde. Van het “even laten luchten van de ruimte” tot het insmeren met azijn. Schimmel, van welk type dan ook, is een organisme, dat zich onder de juiste omstandigheden (stilstaande lucht, warmte, vocht) ontzettend snel en op termijn destructief voort kan planten. Het B-Team komt regelmatig gevallen van aantasting en onzichtbare uitbreiding tegen. Het poetsen van de oppervlakte heeft vaak tot gevolg dat de schimmel zich op plekken buiten het zicht (bijvoorbeeld achter gipswanden of onder vloerdelen) ongestoord kan verspreiden. Daarnaast is deze reinigingsmethode niet grondig en wordt het organisme niet bestreden.

Schimmel verwijderen met azijn? Dat werkt op de korte termijn.

Op het eerste gezicht lijkt azijn een effectief bestrijdingsmiddel. Het resultaat is mooi, de geur doet een agressieve benadering vermoeden en maskeert de geur van schimmel. Daarnaast lijkt het oppervlak door het aanbrengen van het mild zure azijn schoon. Echter, met azijn wordt slechts 80% van de aanwezige schimmel bestreden. Concreet betekent dit dat er levende schimmelrestanten achterblijven die, door onveranderde omstandigheden, zich weer voort kunnen planten. Dit heeft als gevolg dat de schimmelproblematiek zich opnieuw voor zal doen. Schimmel verwijderen van de muur met HG schimmel schuimspray heeft eveneens een geparfumeerd korte termijn effect, waarbij de problematiek ingedamd en gemaskeerd wordt, zonder de bron van het probleem weg te nemen. Als u schimmel van de muur in de slaapkamer, badkamer of onder het plafond definitief wilt verwijderen, dan is een systematische, grondige aanpak de manier om dit te voorkomen. Is schimmel gevaarlijk? Ja. Vooral de donkere “zwarte” schimmels zijn slecht voor de gezondheid. Het inademen heeft op korte termijn proesten en niezen tot gevolg. Op middellange en lange termijn kunnen allergische reacties, irritaties van de luchtwegen en ziektes als astma.

Hoe ziet een schimmelbehandeling door B-Team er uit?

Indien er bijvoorbeeld grote plekken zwarte schimmel in uw badkamer of slaapkamer geconstateerd zijn, dan inventariseert het B-Team tezamen met u de bestrijdingsmogelijkheden. Daarnaast wordt er gekeken of mogelijk sprake kan zijn van onzichtbare uitbreiding van de schimmel. Op basis hiervan worden keuzes gemaakt in het bestrijdingsproces. Is er verwijdering van bouwmaterialen nodig? Hoe kan dit kostenefficiënt hersteld worden? Welk type schimmel wordt er geconstateerd? Wat zijn mogelijke oorzaken en hoe kunnen deze preventief uitgeschakeld worden? B-Team werkt bij de bestrijding met professionele, diepreinigende bestrijdingsmiddelen, die voor de particulier niet verkrijgbaar zijn. Deze bestrijdingsmiddelen doden het gehele organisme en worden enkel aangebracht door medewerkers die gecertificeerde kleding en aanvullende beschermingsmiddelen dragen tijdens het proces. De werkzaamheden worden inclusief garantie opgeleverd. Qua planning wordt er samen met de opdrachtgever een goed moment gekozen, zodat u weinig tot geen overlast van de behandeling ondervindt.

(Zwarte) Schimmel verwijderen? Wij voorzien u graag van passend advies!

Via het onderstaande formulier verzoeken wij u kort en bondig de geconstateerde problematiek door te geven. Op basis hiervan kunnen wij u van de juiste informatie voorzien.

    Foto’s schimmel laten bestrijden – B-Team