B-Team

Houtwormbestrijding Brabant

Dat houtworm blijvende schade aan houten delen in woningen, bedrijfspanden of schuren teweeg kan brengen is bekend. Op het moment dat houtworm geconstateerd wordt, bijvoorbeeld door het opmerken van gaatjes in de houtstructuur, is het de vraag in hoeverre de houtworm nog lokaal bestreden kan worden of dat er sprake is van structurele schade en dat hiermee vervanging gepaard gaat. Een duidelijke inventarisatie en risicoanalyse is van groot belang.

Hoe verspreid houtworm zich?

B-Team levert houtwormbestrijding in Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en de regio. Veel mensen denken na constatering van houtworm dat de toedracht van schade niet in grote vaart plaats zal vinden. ‘We wachten het even af en volgend jaar kijken we er even naar’ zijn argumenten waar we voor willen waarschuwen. Dit omdat de verspreiding van houtworm heel erg snel kan gaan en onzichtbaar kan zijn. De gaatjes die u ziet zijn namelijk boorgaten die redelijk dicht aan de oppervlakte zitten, terwijl het hout al volledig poreus kan zijn door het gangenstelsel dat inmiddels gegraven is. Dit moet goed gecheckt worden.

De hoeveelheid ontstane schade en de bestrijding

De mate waarin de houtworm schade heeft aangericht is leidend voor de stappen die we nemen om de bestrijding succesvol uit te voeren. Is er nog sprake van een beginstadium? Dan is bestrijding met een kristalliserend bestrijdingsmiddel in veel gevallen afdoende. Op het moment dat de schade groter is en er mogelijk dragende delen van het onroerende goed beschadigd zijn, is (deel)vervanging (eventueel in combinatie met vernieuwde isolatie) de juiste koers.

Wat te doen?

Heeft u houtworm geconstateerd of vermoed u problematiek? B-Team levert houtwormbestrijding Brabant, wij zijn u graag van dienst! Bel Hennie Potze op 06 53 17 18 65

Foto’s project: houtworm bestrijden in Tilburg

Mogelijk last van houtworm? Wij helpen u graag verder!