Zwam laten bestrijden in Flevoland?

B-Team biedt de juiste oplossing op het gebied van zwambestrijding Lelystad, Dronten, Almere en Biddinghuizen

Zwam, in veel gevallen de “echte huiszwam” verspreidt zich het beste in materialen die op basis van cellulose bij elkaar gehouden worden. Zwam op hout, zwam in papier en zwam in rieten daken zijn veel voorkomende zwamproblemen. Een voorwaarde voor een goed leefklimaat voor de zwam is een relatief hoge luchtvochtigheid tussen de 30% en 60%. Je ziet zwam terug op plekken waar condensvorming is en de temperatuur ook tussen de 15 en 25 graden ligt. Ook het gebrek aan tocht of luchtstroming laat de zwam explosief groeien.

Hoe werkt zwambestrijding?

Allereerst is het zaak om de ideale groeiomstandigheden voor de zwam zoveel mogelijk te verstoren. Voorkom condensatie op bepaalde punten, zorg altijd voor voldoende luchtstroom en houd de temperatuur constant. Hiermee blijft het vochtpercentage in houten delen relatief laag en krijgt de zwam geen kans om zich te vestigen en onverhoopt snel uit te breiden. Indien er al zwam gevonden is, dan is het zaak om dit zo spoedig mogelijk te laten verwijderen, zodat de hoeveelheid schade aan door zwam in uw woning, boerderij of vakantiehuis beperkt kan blijven tot het ontstane minimum. Zwam bestrijden aan de oppervlakte i.c.m. het wegnemen van de juiste leefomstandigheden voor de zwam is een mogelijkheid om zwam te bestrijden. Hierbij wordt een professioneel bestrijdingsmiddel ingezet dat voor particulier niet verkrijgbaar is. Mocht de zwam al in zoverre gevorderd zijn dat er daadwerkelijk aantastingen in (dragende) houtconstructies of wanden geconstateerd worden, dan is (deel)vervanging vaak de meest kostenefficiënte oplossing voor het probleem. B-Team levert zowel oppervlaktebestrijding als zwambestrijding door deelvervanging in Flevoland.

Zwam in uw woning, bedrijfspand of onroerend goed?

B-Team is u graag van dienst! Zoals u leest is iedere situatie anders. Daarom is het vooraf kort telefonisch bespreken van het probleem een goed uitgangspunt om de bestrijding te starten. U kunt ons bereiken op 06-53171865, maar ook is het mogelijk om via deze pagina een aanvraag te plaatsen, die binnen één werkdag beantwoord wordt. Mocht u aanvullende vragen hebben over zwam laten bestrijden in Almere, Lelystad of de regio Flevoland, neemt u gerust contact op.

    Foto’s Zwambestrijding Flevoland