Houtworm laten bestrijden in boerderij.

Houtworm in oude boerderij? Check periodiek!

Oude boerderijen en boerenschuren zijn van binnen kurkdroog en hebben vaak ronde gebinten die al jaren de dragende constructie vormen. Een prachtig gezicht, maar ook een aantrekkelijke leefomgeving voor houtworm. De aanwezigheid van houtworm in oude boerderij is redelijk gemakkelijk te constateren. De kleine ronde gaatjes in het hout duiden op de aanwezigheid ervan. De bestrijding hiervan moet grondig uitgevoerd worden.

Houtwormbestrijding in oude boerderij: hoe gaat het B-Team te werk?

Dit is geen eenvoudige klus, zoals wij recentelijk nogmaals ondervonden hebben bij het bestrijden van houtworm in een boerderij. Op enkele plekken was houtworm geconstateerd en op advies van B-Team werd de gehele boerenschuur behandeld met bestrijdingsmiddel. Het aanbrengen van dit bestrijdingsmiddel was door de werkhoogte een mooie uitdaging. Door middel van een hoogwerker konden onze medewerkers de houten constructie van dichtbij impregneren en kon het impregneermiddel uitgeborsteld worden zodat ook moeilijk bereikbare plekken van een dekkende laag voorzien werden. Een flinke klus!

Foto’s houtworm in hout en houtwormbestrijding

Zoals op de foto’s te zien is, wordt er door B-Team altijd conform alle veiligheidsmaatregelen gewerkt. Zonder zuurstofmaskers en veiligheidskleding is het aanbrengen van chemicaliën geen optie. De bewoners van het pand werden dan ook verzocht om gedurende de werkzaamheden de ruimte zo min mogelijk te betreden.

Houtworm in uw boerderij geconstateerd? Laat het ons weten!

Houtworm in uw boerderij? B-Team gaat graag met u in gesprek om de mogelijkheden door te spreken. Geef ons hieronder een korte informatieschets en we nemen contact u op. Heeft u aanvullende vragen over houtwormbestrijding? Een belletje mag altijd: 06-53171865