Houtwormbestrijding Assen, Emmen, Coevorden

Last van houtworm in Assen, Emmen of de regio? B-Team is u van dienst.

De aanwezigheid van houtwormlarven zorgt ervoor dat houten constructies en houten delen poreus worden. De larven graven namelijk tunnels naar buiten, zodat ze uit kunnen vliegen. Hierdoor wordt schade teweeg veroorzaakt, waarbij mogelijk gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Of dit het geval is, is afhankelijk van de situatie. Op het moment dat houtworm zich in dragende constructie bevindt en de aanwezigheid jaren onopgemerkt gebleven is, wordt bestrijding noodzakelijk.

Waar kunt u houtworm aantreffen?

B-Team werkt aan houtwormbestrijding in Drenthe. Vooral in de Drentse dorpen waar relatief oude bouwwerken staan (denk bijvoorbeeld aan boerderijen en kerken), is de aanwezigheid van houtworm in het kurkdroge hout al meer dan eens het geval geweest. Maar houtworm laten bestrijden in Assen, Emmen, Beilen, Meppel, Hoogeveen, Coevorden en Hardenberg komt ook regelmatig voor.

Wat doet het B-Team qua houtwormbestrijding?

Een sterke indicator voor het overgaan tot (deel)vervanging van houten delen is de mate waarin er schade ontstaan is. Als de houtworm zich recent genesteld heeft in houten delen, is bestrijding een goede optie. Poreuze houten delen moeten vervangen worden. B-Team levert zowel deelvervanging als bestrijding, ook preventief. U kunt de aanwezigheid van houtworm zelf controleren. Hoort u ’s nachts knaaggeluiden? Of ontstaan er plots kleine cirkels met een diameter van 1 à 2 millimeter in het hout? Dan heeft u last van houtworm.

Starten met houtwormbestrijden – wat u moet doen

De meest eenvoudige stap is het bespreken van de situatie, zodat er een duidelijk beeld geschetst kan worden, op basis waarvan er een plan gemaakt wordt. Met ruim 20 jaar ervaring kan B-Team u goed van dienst zijn. Direct informatie? Laat het ons weten. Een telefoontje op 06-53171865 is de kortste klap, maar ook per e-mail nemen wij uw probleem in behandeling.