Houtworm laten bestrijden Flevoland

Houtworm geconstateerd? Onderneem actie.

De aanwezigheid van kleine hoopjes fijn boormeel en de kenmerkende ronde gaatjes verraden de aanwezigheid van houtworm in hout. De larve van de houtworm is aanwezig in het hout en vreet zich een weg naar buiten, waarbij het ronde gaatje als bewijs achter blijft. De grote hoeveelheid larven die een houtworm kan produceren zorgt ervoor dat er ontzettend veel “tunnels” naar buiten gegraven worden, waardoor de structuur van het hout aangetast wordt. De draagkracht verdwijnt en de kwaliteit van het hout vermindert aanzienlijk.

Risico’s van houtworm in uw woning

De aanwezigheid van houtworm gaat gepaard met risico’s. Zoals beschreven wordt het hout poreus qua structuur en kan het in veel mindere mate belast worden. Als er zich bijvoorbeeld houtworm in de dakspanten van uw woning bevinden, en u heeft een pannendak waarbij het gemiddelde gewicht dragend is, maar er komt bijvoorbeeld een laag van 20cm sneeuw bij op, dan is hiervoor een uitstekende dragende structuur nodig. De aanwezigheid van houtworm kan dit flink in de weg gaan zitten. Vooral bij dragende delen, maar ook bij enkel esthetische delen is het zaak om tijdig te beginnen met de juiste bestrijding.

Houtworm bestrijden, hoe gaat dat in z’n werk?

Heeft u houtworm geconstateerd en wilt u houtworm laten bestrijden in Lelystad, Almere, Dronten, Emmeloord of de regio? Wij zijn u graag van dienst! De manier waarop de bestrijding uitgevoerd wordt is in alle gevallen afhankelijk van de situatie. Is de schade relatief laat geconstateerd en betreft het dragende delen? Dan is (deel)vervanging van de houten delen in veel gevallen de juiste oplossing. Bent u “er op tijd bij” en bevindt de houtworm zich op plaatsen waarbij er geen dragende functie is? Dan is bestrijding met een kristalliserend bestrijdingsmiddel in veel gevallen de juiste keuze.

Kosten Houtwormbestrijding Flevoland

De kosten van houtwormbestrijding zijn (logischerwijs) niet eenduidig aan te geven. Dit verschilt per project. Om hierover inzicht te kunnen bieden is het opnemen van telefonisch contact, waarbij de situatie doorgesproken wordt, altijd een optie. We staan u graag te woord op 06-53171865. Mocht u liever online uw situatie aan ons uitleggen, dan kan dit via het onderstaande contactformulier.

    Foto’s Houtwormbestrijding Almere