Houtwormbestrijding Hoogezand

Houtworm laten bestrijden in Hoogezand – Sappemeer?

Bij B-Team kunt u terecht voor professionele houtwormbestrijding in Hoogezand – Sappemeer. We zijn u graag van dienst!

In Hoogezand – Sappemeer staan vooral aan de Sappemeerkant relatief veel oude gebouwen. Boerderijen, monumenten, maar ook oudere woningen. Vooral in de spanten en vloerdelen van dit onroerend goed kan in de loop der tijd houtwormproblematiek ontstaan. De eitjes van de houtworm ontpoppen zich in de houten delen en knagen zich in de vorm van een larve naar buiten, om vervolgens uit te vliegen. De complexe structuur van boortunnels die hierbij ontstaat zorgt ervoor dat de houten delen inboeten op draagkracht en er hiermee onveilige situaties kunnen ontstaan. Het is zaak om houtworm in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren en de bestrijding hieropvolgend te starten.

Hoe wordt houtworm bestreden?

Hierop kan geen eenduidig antwoord gegeven worden, omdat iedere situatie om een individuele aanpak vraagt. Is de aanwezigheid van houtworm recent, bijvoorbeeld te zien aan “verse” hoopjes boorresidu, dan is volledig poreus hout onwaarschijnlijk en is bestrijding met een kristalliserend bestrijdingsmiddel vaak de juiste benadering. Indien er jaar in, jaar uit houtwormlarve uitgevlogen is op de plaats van nesteling, dan kan het zijn dat vervanging of gedeeltelijke vervanging van houten delen, gecombineerd met bestrijding de juiste weg is. Dit verschilt zoals eerder gezegd per situatie. Inventarisatie en advies zijn de eerste stappen die gezet kunnen worden.

Houtwormbestrijding in Hoogezand – Sappemeer – advies & inventarisatie

B-Team kan u op basis van foto’s of een persoonlijke afspraak op korte termijn laten weten wat een gebruikelijke weg voor houtwormbestrijding in uw situatie is. Indien u houtworm constateert, dan is het het handigst om ons telefonisch of per mail te benaderen. Dit kan via 06-53171865 of via het onderstaande contactformulier. U ontvangt binnen één werkdag onze reactie. Naast houtwormbestrijding in Hoogezand – Sappemeer kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor houtwormbestrijding in Foxhol, Martenshoek en Borgercompagnie.

    Foto’s Houtwormbestrijding Hoogezand – Sappemeer