Schimmel laten verwijderen?

B-Team levert Schimmelbestrijding in Delfzijl, Appingedam en Ten Boer!

Over het algemeen is het voor de bewoner al vlot een duidelijke zaak: er zit schimmel in mijn woning. Een nare, gure of muffe geur verspreidt zich rond de locatie van de schimmel en zonder griepverschijnselen krijg je last van hoesten, kuchen en het ophalen van je neus, gevolgd door proesten. De aanwezigheid van schimmel heeft invloed op je gezondheid en je gevoel van welbevinden, en dit binnen de omgeving waarin je altijd op je gemak moet kunnen zijn. Geen fijne problemen, maar hiervoor zijn gelukkig grondige en gestructureerde oplossingen mogelijk.

Schimmel laten verwijderen Delfzijl, Appingedam, Ten Boer en de regio

Schimmelproblemen in uw woning ontstaan niet zonder oorzaak. In een “normale” situatie ontstaat er geen schimmel. Voordat de zichtbare zwarte, blauwe of gelige plekken bestreden worden, is het eerst zaak om hetgeen de schimmelvorming mogelijk maakt bij de bron aan te pakken. Om goed te kunnen gedijen heeft schimmel een optimaal klimaat nodig, waarin een relatief hoge temperatuur, stilstaande lucht en de aanwezigheid van vocht essentieel zijn. Het is dus zaak om een combinatie van deze drie zaken te voorkomen: ventileren en de bron van het vocht stoppen. Alleen op deze manier kan een zichzelf herhalende situatie op de lange termijn ook voorkomen worden.

De omvang van de schimmelproblematiek

Het formaat van de schimmelplekken, de mogelijkheid op onzichtbare gedeelten hiervan (bijvoorbeeld achter gipswanden of tussen plafonds) biedt houvast tot een plan van aanpak op het gebied van bestrijding. Oorzaak wegnemen, gevolgd door lokale bestrijding, al dan niet gecombineerd met (deel)vervanging van beschadigde bouwstructuren zijn hierbij in alle gevallen de gehanteerde werkwijze. Over het algemeen kan gesteld worden dat schimmel relatief snel ontdekt wordt, waardoor in veel gevallen lokale bestrijding met een voor particulieren niet verkrijgbaar bestrijdingsmiddel de oplossing biedt. Maar iedere situatie is anders, daarom adviseren we u eerst contact op te nemen, zodat we de situatie kunnen bespreken en hierin de juiste keuzes kunnen maken.

Schimmel laten verwijderen? Wij zijn u graag van dienst.

Geef ons een belletje op: 06 53 17 18 65 of laat een berichtje achter op deze pagina. We staan u graag te woord.

    Foto’s Schimmelbestrijding Appingedam, Delfzijl, Ten Boer