Schimmelbestrijding Veendam, Oude Pekela, Stadskanaal

B-Team bestrijdt schimmel grondig en volgens gemaakte afspraken!

In veel gevallen ontstaat schimmel in woningen, bedrijfspanden en openbare gebouwen waar goede leefomstandigheden gecreëerd worden. Stilstaande lucht, hoge luchtvochtigheid en een ideale temperatuur zijn voor schimmel, die in verschillende kleurvariaties voorkomt, een teken om zich in rap tempo te gaan ontwikkelen. Hierbij ontstaat schade aan bouwstructuur en inventaris. De schimmel nestelt zich in de poriën van de ondergrond (steen of hout bijvoorbeeld) en groeit sneller naarmate de oppervlakte en de condities toenemen en verbeteren. Het is zaak om schimmel goed en grondig te bestrijden, omdat het naast schade aan materialen ook schade aan uw gezondheid teweeg brengt. B-Team levert grondige schimmelbestrijding in Veendam, Oude Pekela en Stadskanaal.

Laat de schimmelsituatie in kaart brengen

Nadat er (door bijvoorbeeld een muffe, gure guur) geconstateerd is dat er schimmel ontstaan is, is het zaak om te kijken in hoeverre er schade ontstaan is en of er ook permanente schade aan bijvoorbeeld gipswanden, houten balken of muren of muren ontstaan is. Loslatende latexlagen en zachte delen zijn naast zwarte of pastelblauwe plekken goede aanwijzingen voor schimmel op bepaalde plaatsen. Nadat de situatie gezamenlijk in kaart is gebracht is het tijd om te starten met grondige en effectieve bestrijding.

Schimmelbestrijding in Veendam, Oude Pekela, Hoogezand

Hoe gaan we te werk? Dit is niet éénduidig te zeggen, omdat iedere situatie in de basis anders is. Wel kan er in het algemeen gesteld worden dat de mate waarin er schade ontstaan is, leidend is voor de manier waarop de bestrijding ingezet wordt. Allereerst wordt de situatie bekeken: wat zijn de oorzaken voor het ontstaan van schimmel? Waar komt de relatief hoge luchtvochtigheid vandaan en hoe kan dit verholpen worden? Is er lekkage? Is er geen goede afvoer van condens? Hoe zit het met de temperatuur of staat er wellicht met schimmel besmette inventaris? Op het moment dat dit duidelijk is, wordt dit weggenomen en is het tijd om te kijken of de schimmel met een niet voor de particulier te verkrijgen middel bestreden moet worden, of dat de schimmel in een dermate ver gevorderd stadium is, dat er schade aan (dragende) bouwstructuren zoals bijvoorbeeld balken is, waardoor (deel)vervanging noodzakelijk wordt.

B-Team behandelt iedere schimmelbestrijding op maat

Vanaf 1991 zijn we bij B-Team actief met schimmelbestrijding in geheel Nederland. Wij zijn u met onze kennis en vaardigheden graag van dienst om op korte termijn weer een voor u gezonde en fijn leefbare situatie te creëren. Direct telefonisch uw situatie doornemen? We horen het graag! Bel  06 – 53 17 18 65.

Foto’s schimmel laten bestrijden Veendam, Oude Pekela, Stadskanaal

Schimmelvorming regio Oost-Groningen?

Laat het ons weten. Altijd bereikbaar. Omschrijf kort uw situatie: