Zwam laten bestrijden in Overijssel

Last van zwam in Zwolle, Almelo, Enschede, Nijverdal Steenwijk of de regio?

Er zijn meerdere oorzaken voor het ontstaan van zwam op ongewenste plaatsen in uw leefomgeving. Een situatie waarbij warmte, hoge luchtvochtigheid, slechte ventilatie en weinig natuurlijk licht samenkomen vormt een goede leefbare basis voor de zwam. Deze zwammen teren goed op vocht en voeden zich ook met bestanddelen uit houten materiaal. Op het moment dat er ergens sporen van deze zwam aanwezig zijn – en de omstandigheden zijn goed – dan is de groei van de zwam in veel gevallen al snel een feit en zwambestrijding noodzakelijk. Des te hoger de temperatuur en de luchtvochtigheid, des te sneller verspreidt de zwam zich. Hier komt bij dat zwam zich goed kan wortelen op houten delen en zo een goede basis heeft voor vlotte groei. Iets wat je in alle gevallen binnenshuis wilt voorkomen, want het tast de structuur van je (houten) delen flink aan, en dat is zonde.

Zwam in woning – wat kan je er tegen doen?

Zoals eerder gesteld wortelt zwam zich vooral heel erg goed in het vaak al natte (en hierdoor poreus geworden) hout. Op het moment dat je de zwam hier bijvoorbeeld vanaf snijdt of zaagt, blijven de “wortels” van de zwam achter in het hout. Dit zorgt ervoor dat het probleem slechts oppervlakkig verwijderd is en dat de zwam zich in de daarop volgende periode zichzelf weer kan gaan ontwikkelen. Het is dus zaak om de zwam volledig te bestrijden. Zowel de zichtbare als de onzichtbare delen moeten verwijderd worden. In combinatie met een voor de zwam verslechterd klimaat wordt de zwam verbannen van de leefplaats. Professionele bestrijding is de methode om van start te gaan.

Zwam laten bestrijden – hoe gaat dit in z’n werk?

In eerste instantie inspecteert B-Team samen met u de situatie. In hoeverre vormt de zwam een onomkeerbaar probleem? Is bestrijding door middel van een professioneel bestrijdingsmiddel afdoende? Of moeten er delen van het leefoppervlak verwijderd en hersteld worden? Hoe kan het leefklimaat voor de zwam onaangenamer gemaakt worden? En hoe gaat het uitvoeren van het project qua tijd en kosten er uit zien? Het is belangrijk om in goed overleg met u deze stappen helder te krijgen, zodat een effectieve bestrijding mogelijk is. B-Team levert zwambestrijding in Zwolle, Almelo, Enschede, Nijverdal, Kampen, Steenwijk en de regio. Met meer dan 20 jaar ervaring staan we u graag te woord bij het oplossen van de ontstane problematiek.
B-Team is u van dienst met een doelgerichte, professionele aanpak, waarbij een permanente oplossing altijd het uitgangspunt is.

Direct van start met zwambestrijding?

Bel Hennie: 06-53171865 of vul kort het onderstaande formulier in, dan komen we bij u terug.

    Foto’s Zwambestrijding Overijssel