Zwam laten bestrijden in Brabant?

B-Team levert zwambestrijding in Eindhoven, Den Bosch, Tilburg en de regio

Als zwam in een woning, bedrijfsruimte of boerderij geconstateerd wordt, dan is is er sprake van een goede samenstelling van omgevingsfactoren. De juiste temperatuur, een gebrek aan ventilatie en een luchtvochtigheid waarbij de zwam kan groeien. Zwam komt in diverse soorten en maten. Het is een familienaam voor een grote diversiteit aan schimmels, die zich goed hechten op verschillende ondergronden. Een geschikt klimaat voor de zwam wordt vooral gevormd in kruipruimtes, badkamers en tussen wanden. De effecten van zwam zijn nadelig voor de gezondheid. Vooral de luchtwegen ondervinden problemen bij aanwezigheid van zwam.

Zelf zwam bestrijden – wat gebeurt er dan eigenlijk?

Omdat zwam zich exponentieel uitbreidt, is het belangrijk om de groeiende zwam vanuit de kern te bestrijden. Oppervlaktereiniging met diverse schoonmaakmiddelen maskeren het problemen op de korte termijn. De zwam lijkt verdwenen, maar nadat het schoonmaakmiddel opgedroogd is, gaat de groei van de zwam verder vanaf de kern. Het is dus zaak om de gehele zwam in beeld te krijgen, om deze vervolgens met een voor particulieren niet te verkrijgen bestrijdingsmiddel te verwijderen en eventuele aangetaste plekken in bijvoorbeeld hout te vervangen indien nodig.

Hoe ontstaat zwam en hoe werkt zwambestrijding?

Voordat deze vorm van zwambestrijding plaats kan vinden is het zaak om de oorzaak van de ontstane problemen in kaart te brengen. Hoe ontstaat de disbalans in temperatuur, luchtvochtigheid en in hoeverre is er sprake van stilstaande lucht? Op het moment dat dit bekend is, is het zaak om hier iets aan te doen. Het aanbrengen van ventilatieroosters en het veranderen van temperatuur door bijvoorbeeld aangepaste thermostaatsystemen kunnen hierbij oplossingen bieden. Veel is afhankelijk van de situatie. Wij gaan graag met u in overleg om de juiste stappen te nemen.

 

Direct uw prijs voor zwambestrijding in Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Breda of de regio online ontvangen? Vul het onderstaande formulier bondig in en we komen bij u terug! Telefonisch contact is natuurlijk ook een optie: 06-53171865

    Foto’s Zwambestrijding Noord-Brabant