Houtwormbestrijding Groningen

Correcte houtwormbestrijding ontzorgt voor de toekomst, ook bij een rietgedekte kap!

Dat houtworm bestrijden in Groningen, maar niet alleen in Groningen, vaak noodzakelijk is in oudere boerderijen, is bekend. Dit project was geen uitzondering op de regel, maar er was wel aanpak op maat noodzakelijk. In Groningen werd er door de aannemer namelijk houtworm in de gebinten van een rietgedekte woning ontdekt. Na korte kennismaking en inspectie van de situatie, werd er samen met de klant een plan van aanpak opgesteld, zodat langdurige bestrijding over de gehele oppervlakte een feit zou worden. Er was – gelukkig voor de klant – nog geen sprake van complete vernieling, waardoor totale vernieuwing van de antieke houten delen niet noodzakelijk was. Na constatering op de zolderruimte is deze ruimte voorafgaand aan de werkzaamheden door een collega-aannemer behandeld. Voor het B-Team betrof het een chemische behandeling, waardoor het dragen van huid- en longbeschermende materialen een absolute must was. Daarnaast werden er voorzorgsmaatregelen getroffen, zodat enkel het te behandelen oppervlak toegankelijk was voor de behandeling.

Werkzaamheden m.b.t. houtwormbestrijding in Groningen

In de loop der jaren is er door ons in de provincie Groningen aan tientallen woningen, boerderijen en monumenten gewerkt aan houtwormbestrijding. Informatie over een aantal van deze projecten leest u hier:

Op welke plekken vond de houtwormbestrijding plaats?

Bij dit project is er van binnenuit gewerkt aan alle zichtbare gedeeltes. De stukken die te ver aangetast waren, zijn door een aannemer ter plekke vervangen. In overleg met de aannemer is er een moment van aanvang voor het B-Team besproken, zodat er – op de bestrijdingsmedewerkers na – niemand in de woning aanwezig was tijdens de behandeling. Na een laatste check op eventueel ander aanwezig ongedierte is de daadwerkelijke behandeling gestart. De werkzaamheden zijn binnen één dag opgeleverd. Na afloop van de behandeling is tijdig ventileren een must. De rietgedekte kap maakte dat de visuele inspectie uitgebreider werd. Door dit, net als de uiteindelijke behandeling, goed uit te voeren werd het project tijdig en correct opgeleverd. Een goede ervaring! Kunnen we u op weg helpen? Ga naar contact.

Foto’s project: houtworm bestrijden in Groningen

Mogelijk last van houtworm? Wij helpen u graag verder!