Houtwormbestrijding Amsterdam

Kleine ronde gaatjes van 2 á 3 mm?

Herkenbaar. Hout is een natuurproduct, waarin de houtwormlarve zich graag vestigt. En dit zorgt voor ongewenste situaties in de directe leefomgeving. B-Team werkt als ervaren bestrijdingsspecialist aan houtwormbestrijding in Amsterdam. In Amsterdam zijn we op het gebied van houtwormbestrijding regelmatig werkzaam in verschillende stadsdelen. Hierbij leert de ervaring dat voornamelijk de wat ouder, centraler gelegen woningen en bedrijfsruimtes constructioneel gezien vatbaar zijn voor de aanwezigheid van houtwormlarve.

Houtworm bestrijden Amsterdam – is houtworm gevaarlijk?

De houtwormlarve, die genesteld ligt in bijvoorbeeld houten balken, boort zich een weg naar buiten. Bij uitvlucht verlaat deze larve de balk en laat het kenmerkende gaatje achter. Qua draagvermogen is de balk niet direct afgeschreven natuurlijk, maar het gevaar schuilt in de aantallen. Eén vrouwtje legt per worp namelijk 40/60 eitjes. Als er 20 vrouwtjes aanwezig zijn, rekent u dan even mee.. Houtworm heeft het potentieel om relatief snel grote schade te brengen. Indien deze schade zich aan dragende woning- of bedrijfspand delen bevindt, is het zaak om zo spoedig mogelijk naar een volledig herstelde situatie te werken.

Hoe gaat dit in z’n werk?

Dit is situatieafhankelijk. In sommige situaties waaraan we bij houtwormbestrijding in Amsterdam gewerkt hebben waren het geen dragende delen en bood (deel)vervanging de perfecte uitkomst. In andere situaties zijn we bijvoorbeeld muurplaten tegen gekomen, waar alles volledig murw geknaagd was. In dergelijke situaties is vervanging de enige optie. Op het moment dat de schade zich nog niet in vergevorderd stadium bevindt, maar er enkel relatief kleine schade is, is bestrijding met een kristalliserend middel de juiste manier om in te grijpen. Zoals u begrijpt, is iedere situatie anders. Wij raden u dan ook aan bij constatering van houtworm even te bellen, dan kunnen we situatie eenvoudig bespreken. Ga naar contact of de overzichtspagina Houtwormbestrijding Noord-Holland.

Houtworm laten bestrijden in Amsterdam? Ga direct van start!

Direct informatie? Bellen is het eenvoudigst: 06 53 17 18 65

    Foto’s Houtwormbestrijding Amsterdam