Schimmelbestrijding Groningen

B-Team werkt professioneel en volgens afspraak.

Schimmelbestrijding lijkt een oppervlakkige klus. Met een natte, hete doek en wat agressief schoonmaakmiddel is het oppervlakte vlot gereinigd. Maar hiermee is de oorzaak van de problematiek niet bestreden en vormt zich een terugkerend probleem, dat door de gekozen huishoudelijke verwijderingstechniek zich uitbreiden kan. De natte, warme doek zorgt namelijk voor een klimaat waarin verschillende soorten schimmels en zwammen, bijvoorbeeld de zwarte schimmel en de poriënzam, zich thuis voelen. De bron van de schimmel van waaruit deze zich verspreidt, bevindt zich in de meeste gevallen op een plaats die niet direct toegankelijk is voor de bewoner van de woning of de eigenaar van het bedrijfspand. Hierdoor kunnen er ongezonde situaties ontstaan. Er wordt een aanname gedaan dat de problemen verholpen zijn, maar de verspreiding vindt plaats op plekken waar er geen zicht op is, en uiteraard ook weer op de plekken waar visueel bestreden is.

De kern van het probleem is de start voor de bestrijdingsoplossing

B-Team werkt op het gebied van zwam- en schimmelbestrijding vanuit de kern van het probleem. De bron wordt geconstateerd en vervolgens aangepakt met een bestrijdingsmiddel dat enkel voor de zakelijke markt toegankelijk is. Hierbij wordt er door B-Team altijd veilig en met inachtneming van gezondheidsrisico’s gewerkt.

Schade door toedoen van zwam en/of schimmel

Als zwammen en schimmels gedurende langere tijd ongestoord in een gunstig klimaat met voldoende warmte en vocht kunnen gedijen, gaat dit mogelijk gepaard met permanente, constructieve schade. Let wel dat dit niet in alle gevallen op gaat. Het is afhankelijk van de mate waarin de problematiek zich heeft kunnen ontwikkelen. Bij dergelijke schades kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld:

  • Schade aan stucwerk door schimmel of zwam
  • Overmatig beschimmelde gipsconstructies
  • Schimmel in isolatiematerialen
  • Zwam aan (dragende) houtwerkconstructies
  • Schimmel onder laminaat op beton of ondervloer

Schimmelbestrijding Groningen

Onze werkzaamheden in de regio. Lees meer over:

Fotovoorbeelden schimmelsituaties

Wat kunnen we voor u doen?

Iedere situatie is verschillend qua aanpak. Maar iedere klus heeft één ding overeenkomstig: grondigheid is geboden. B-Team is sinds 1993 gespecialiseerd in permanente bestrijding van schimmel- en zwamproblematiek. Wij voorzien u graag van passend advies en bieden op korte termijn de juiste oplossing! Ga naar contact of bel: 06 – 53 17 18 65